Case Study

Read all about it! Safetell secures lobby for leading UK newspaper

The flagship offices of London’s newspapers are not just places where hundreds of journalists and support staff work – they’re also places that are frequently visited by members of the public, interviewees, and a stream of couriers and delivery drivers.

When one leading paper decided to enhance their iconic glass atrium’s physical security provision, they turned to leading physical security experts Safetell.

 

 

The newspaper group was keen to improve security provision for staff without changing the aesthetic of the reception area. Safetell advised that the open plan counter in place could leave reception staff vulnerable to verbal or physical abuse.

They suggested enhancing reception security with Safetell’s CounterShield Moving Security Screen and Counter (offering open interaction with the reassurance of protection), integrated into a glass walled security area complete with turnstiles.

CounterShield is a moving screen that staff can adjust to any position. When the reception area is in use and the level of threat is low, it can be set to fully open and is in effect invisible to visitors. However, if a situation that is a cause for concern develops then staff can hit the emergency close button, which fully closes the screen in less than one second.

David Clark, Business Development Director at Safetell, explained the security solution that Safetell provided. “It was important for this leading media group that the reception area was seen as somewhere that can facilitate open communication – and we wanted to create a reception desk that was friendly, transparent and approachable.”

“But as a responsible employer and company, it was also important that the newspaper office could provide staff and visitors with first class physical security. The reception staff are also gatekeepers for the whole building, so enhancing reception security helps to protect all staff. By using CounterShield we were able to mitigate risk and retain the open plan look and feel of the lobby. And we’re pleased to report that our clients are extremely happy with the results.”